Fællesskab

Værdien ”Fællesskab” på Søndbjerggård

Heri ligger bl.a. sammenhold, gensidig forståelse for hinanden og her er vi med til at forme hinanden – det gør vi i det forpligtende fællesskab. Vi lægger vægt på at vi løfter bedst i fællesskab.

Fællesskaber er Søndbjerggårds DNA, det er en vital del af vores kultur – det er kernen i denne værdi.

I vores dagligdag betyder værdien ”Fællesskab”, at vi hjælper hinanden, vi venter på hinanden og vi løfter hinanden i vores arbejdsfællesskab. Vi har måltidsfællesskaber, fritidsfællesskaber, weekendfællesskaber og feriefællesskaber på tværs af elever og Søndbjerggårds personale. Vi er fælles om mål – fælles om at nå Søndbjerggårds organisatoriske mål og fælles med vores elever om deres mål. Vi står sammen med vores elever om at nå deres personlige, faglige og sociale mål – du rundes og dannes i fællesskaberne.

Søndbjerggårds særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse er vores helt ekstraordinære fællesskab. På tværs af grøn, gul og blå linje skaber vi sammenhæng og fællesskab. Et uddannelsesfællesskab, som gennemsyrer vores hverdag, hvor vi producerer og aftager varer til og fra hinanden. Vi skaber en bæredygtig og sund forretning, hvor eleverne er med i alle aspekter. Eleverne får lov at opleve, hvad det vil sige at have kollegaer og et arbejdsfællesskab hvor man står sammen og hvor fællesskabet prioriteres.

For os betyder værdien ”Fællesskab” også at vi alle er vigtige ”brikker” i fællesskabet. Man savnes når man ikke er der og vi gør meget ud af at opfordre alle til at være en del af fællesskabet.

Når du træder ind på Søndbjerggård kan du mærke fællesskabet ved den måde vi kender hinanden og vores elever på. Elevernes venskaber spirer og vi holder fokus på at byde hinanden ind i de forskellige fællesskaber uanset vores forskellige udfordringer. Du kan mærke fællesskabet ved den måde vi kerer os om hinanden, vi er interesserede og lyttende.

Vi viser vores fællesskab ved den fælles historie vi skaber med eleverne og med hinanden. Vores nuværende elever bliver snart en integreret del af Søndbjerggårds lange historie, ligesom vores tidligere elever allerede er det. Vi viser også vores fællesskab når vi viser os stolte frem i vores ”Søndbjerggård-uniform”

Vil du vide mere?

Fællesskab
Udfyld nedenstående formular og tryk send, så vender vi hurtigst muligt tilbage på din henvendelse.