Landbrug, dyr og have/anlæg

Formålet med STU på Søndbjerggård er at unge med særlige behov opnår personlige, faglige og sociale kompetencer til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt, herunder afklaring i virksomhedspraktikker i forhold til beskæftigelse på arbejdsmarkedet eller evt. anden uddannelse.

På denne linje får eleven mulighed for at arbejde med avl af forskellige grøntsager, frugter og krydderurter både til brug i køkkenet, som foder til dyrene og til salg i gårdbutikken. Eleven får mulighed for at arbejde med have/anlæg, etablering af nye områder og opretholdelse af stort udenomsareal. Desuden får eleven mulighed for at arbejde med forskellige dyr – med fokus på fodring, pasning og rengøring hos dyrene, og dermed opnår kompetencer for bl.a. at kunne arbejde hos en landmand. Det vil desuden være muligt for eleverne at tage diverse certifikater indenfor området.

Der er også rig mulighed for at arbejde med heste på Søndbjerggård. Du kan have din egen hest opstaldet hos Stald Kold 2 km. syd for Søndbjerggård og du kan være en del af hesteholdet med Søndbjerggårds egne heste.

Vil du vide mere?

Landbrug, dyr og have/anlæg
Udfyld nedenstående formular og tryk send, så vender vi hurtigst muligt tilbage på din henvendelse.