En del af Special Skills

Søndbjerggård har været en del af Special Skills, som afholder, siden 2023. Special Skills blev første gang afholdt på Søndbjerggård i september 2023.

Special Skills blev skabt i 2017 som et lokalt initiativ. Special Skills har siden 2019 været en selvstændig, landsdækkende non-profit forening. I foråret 2023 lancerede Special Skills Undervisningsforløb som et supplement til Special Skills Events.

Special Skills er støttet af Egmont Fonden og LIVSVÆRK. Lokale Special Skills Events finansieres delvist af medlemsbetaling fra de deltagende undervisnings-/uddannelsesinstitutioner samt fra lokale bidrag og donationer.

Special Skills er udviklet specifikt til elever i udskolingen, der modtager specialundervisning. Visionen bag Special Skills er simpel: At sikre ligeværdige muligheder for alle unge uanset funktionsniveau.

Derfor har Special Skills udviklet et koncept, der på den ene side tilgodeser hensynet til målgruppens forskellige læringsforudsætninger og behov, og på den anden side indeholder flest mulige elementer fra tilsvarende aktiviteter målrettet almenområdet.

Special Skills er udviklet med inspiration fra Skills Stafetten, som Skills Denmark udbyder til 8. klasse.

I Special Skills er fagligheden i fokus. De mangeartede opgaver, oplevelser og stimuli sikrer, at alle elever tilgodeses og på egne præmisser kan udvikle og udforske deres perspektiver på fremtiden.

Special Skills Events bemandes af personale fra lokale undervisnings-/uddannelsesinstitutioner for unge med særlige behov, f.eks. STU, FGU, Frie Fagskoler eller specialefterskoler. Dette sikrer et indgående kendskab til målgruppens forudsætninger og behov, herunder at de pædagogiske og didaktiske rammer kan tilpasses den enkelte elev.

Et vigtigt princip i Special Skills er dog, at det ikke er tilladt for de deltagende undervisnings-/uddannelsesinstitutioner at markedsføre sig overfor eleverne, herunder uddele merchandise, foldere eller visitkort. Special Skills handler nemlig om at opnå perspektiver, ønsker og drømme for, hvad man kan beskæftige sig med i fremtiden – ikke hvor.

Vil du vide mere?

En del af Special Skills
Udfyld nedenstående formular og tryk send, så vender vi hurtigst muligt tilbage på din henvendelse.