Undervisning

Undervisningen på Søndbjerggård er ikke kun traditionel undervisning i dansk, engelsk og matematik. På Søndbjerggård får du undervisning i at leve et selvstændigt voksenliv. Det betyder undervisning i de ting man skal kunne for at klare sig selv.

Der er undervisning i at lægge budget, nemid, netbank og lignende. Du lærer at vaske tøj, gøre rent, lave mad og lignende praktiske husholdnings ting. Du øver dig i en stabil døgnrytme, hvor du kommer op om morgenen og i seng om aftenen. Du får socialtræning på små undervisningshold, til måltiderne, på ture og til fællessamlinger. Du arbejder med din selvindsigt og dine begrænsninger og udfordringer. Fx at leve med angst eller social fobi. evt psykoeducation. Du har trivselssamtaler, hvor du arbejder med dig selv og øver dig i at fortælle hvordan du har det. Du forholder dig til fremtidig arbejde, boform, og livsformer. Der er mulighed for udvidet bo-træning i bo-trænings boliger. Vi diskuterer samfundsforhold, religion, filosofi, politik mm. Du arbejder med selvværd og selvtillid. Du lærer om sundhed, kost og motion. Støtte i større selvstændighed – du øver dig i at blive voksen og tage ansvar for dit eget liv.

Der er også mulighed for en masse højskolefag som keramik, have, kajak, kreativ, guitar, sløjd, metal, motor, stenhugning, glas, strikning, foto, video og mange andre ting.

Den daglige undervisning på Søndbjerggård er bygget op som formiddags- og eftermiddagsmoduler. Der er både mulighed for fag-fagligt undervisning i dansk og matematik, men også undervisning i praktiske opgaver som du kan se ovenfor. Alt foregår naturligvis i et ressourcefokuseret og anerkendende miljø, hvor dialog og gensidig respekt er en selvfølge.

Udover ovenstående er der undervisning i så forskellige ting som køkken, idræt, bo-selv, smykkefremstilling, økonomi, ski og mange andre ting – desuden kan det tilrettelægges den enkeltes funktionsniveau og behov. Fokus er, at det er undervisning som giver kompetencer til et selvstændigt voksenliv og som kan være med til at give en afklaring af hvad eleven er god til og evt. hvad eleven skal arbejde videre med.

Her er eksempler på undervisning:

Pedel
Undervisning hvor du lærer at klare de mest almindelige opgaver i egen bolig.

Gartner
Undervisning hvor du lærer om have, herunder bede og urtehave.

Transport
Undervisning hvor du lærer at benytte offentlig transport og læse køreplaner.

Køkken
Undervisning i madlavning og køkkenhygiejne.

Rengøring
Undervisning i basal rengøring.

Økonomi
Undervisning hvor du får indblik i egen økonomi, samt lærer om netbank, e-boks, mm. 

Fag-fagligt undervisning
Her får du udvidet kendskabet til dansk, engelsk og matematik på det niveau der passer dig.

Og mange andre muligheder fx

Personlig hygiejne
Krop og sjæl
Maskiner og motorlære
Kæledyr
Fiskeri
Kajak
Naturkendskab
Skikursus
Ridning
Kreativit værksted
Keramiker
Bagning
Idræt og mindfullness
Foto

livsvaerk-baggrund

Aggersholmsvej 19
7790 Thyholm

 

 CVR 78381310

kontor@soendbjerggaard.dk

stu@soendbjerggaard.dk

henrietterud@soendbjerggaard.dk

Kontoret 8.00 - 15.00
9787 5011